Buitengesloten? Bel een slotenmaker!

Buitengesloten raken... het overkomt iedereen wel eens en sommigen zelfs regelmatig. Je verlaat je huis terwijl allerlei gedachten door je hoofd gaan en voor je het weet trek je de voordeur achter je dicht. Ojee, de sleutel ligt nog op de tafel. Wat nu?

Buitengesloten

Helaas ligt de reservesleutel vaak in een keukenlade of sleutelkastje. Daar heb je natuurlijk helemaal niets aan als je jezelf hebt buitengesloten. Een partner en/of kind met een sleutel zijn op hun werk of op school, dus die kunnen niet zo snel bij je komen. En op één of andere manier wordt de drang om terug je huis in te kunnen komen, steeds groter. Maar blijf rustig ademen. Er is geen reden tot paniek. Neem contact op met een slotenmaker. Hij kan je altijd helpen om de deur te openen en je weer toegang tot je huis te verschaffen.

Sleutel afgebroken

Een slotenmaker kan jou ook van dienst zijn als je de pech hebt dat je sleutel in het slot is afgebroken. Deze situatie komt helaas regelmatig voor. Vooral bij sloten die moeizaam gaan of al wat ouder zijn. Als jou dit overkomt dan heb je niets aan eventuele reservesleutels. De afgebroken sleutel is niet te verwijderen zonder professionele gereedschappen. Hier moet dus te allen tijden een slotenmaker aan te pas komen. Hij zal de deur voor je openen en met het slot aan de gang gaan. Of hij de afgebroken sleutel kan verwijderen is sterk afhankelijk van het slot en de wijze waarop de sleutel is afgebroken. Meestal zal er echter een nieuw slot op de deur moeten worden gezet.

Slot vervangen

Als de deur niet te openen is zonder het slot te verwijderen, dan zal de slotenmaker een nieuw slot op je deur moeten plaatsen. Dit slot dient een SKG keurmerk te hebben. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit is organisatie die hang- en sluitwerk test en kwalificeert. Dit nieuwe slot wordt met één of twee extra reserve sleutels geleverd.

Sleutel laten bij maken

Heb je een nieuw slot in de deur moeten laten zetten, ga dan direct langs de slotenmaker om één of twee extra sleutels bij te laten maken. Dit kost niet veel geld en kan je veel toekomstige ellende besparen. Heb je buren die je vertrouwt? Vraag of zij een extra sleutel voor je willen bewaren. Dan heb je een back-up als je jezelf nog een keer buitensluit...